click it

Thursday, December 31, 2009

Si bibir tebal dan lubang hidung besar

Alaaaa,nak pergi ni!!! Sumpah nak pergi.

I didnt get anything pon! :(


omaigot!!! check out the prices! Okay,lagu kau semua sedap gila bab tapi memang tak ah nak bayar sampai RM1500 semata mata nak tengok bibir tebal dan hidung kau yang besar tu. Kenapa mahal gila?? tengok concert kat negara sendiri je kot. Tak baik ah buat macam ni,orang nak pegi tengok NE YO (even dah kutuk.bukan kutuk,bengang sebenarnya). Teruk ah organizer. Chiiit!

Hey,RM140 ticket still available lah!

Saya nak pergi jugak concert NE YO!

ni takde kena mengena dengan bibir tebal or lubang hidung besar. just nak cakap yang rambut saya dah panjang. (asal muka poyo semacam je?)

saya seorang babysitter. :)

goodnight baby

aktiviti hujung tahun 2009

Happy End of Year! bye bye beautiful 2009 :(


Berbalik kepada tujuan asal, Chef Alyas nak masak lagi. Menu hari ni adalah jemput jemput udang kelobakmerahan. Saya sangat tak pandai masak tapi kalau setakat nak buat cekodok untuk mak mertua bolehlah. Oleh itu,mari kita mula dengan bahan bahan yang diperlukan. Ei,pakai apron eh. Ei tapi menu hari ni takde kena mengena dengan diet sebab ia sangat keminyakan yang hanya menambahkan berat badan yang tak pernah berkurang seperti saya. (sangat sedih sekali)

Lobak merah yang berwarna oren bersama pisau dan cutting board

Udang yang dibeli di pasar oleh abah, sikit je tak payah banyak sangat macam nak buat Udang masak tempoyak kegemaran saya.

okay,potong udang seperti gambar di atas, carrot pon potong macam tu.


tepung yang digunakan adalah jenis gandum yang dinamakan tepung gandum,heee. tepung seperti dalam gambar adalah berjenama tesco which is my mom cakap sama je macam yang plastik dia gambar sauh tu. so okay,ikut cakap mak.


campurkan sedikit air,kacau kacau then tambah air lagi, letak garam secukup rasa kasih sayang.


then segala campuran itu akan jadi sebati sebegini rupa.

okay then taburkan udang dan carrot yang telah dipotong tadi


beginilah rupa campuran semua bahan bahan


okay motif gambar ni adalah untuk bgtau yang 2 sudu diperlukan, function satu untuk menolak tepung tu ke dalam kuali. (actually sebab malas basuh tangan)

Dah siap! Cadangan menikmati hidangan: cicah cili sauce. Sedappp please!

okay tau,senang je kan buat. Yelah.

Okay,tamat sudah. Cuba yok!

Tuesday, December 29, 2009

Tiru :)

(Copy paste)takpe ah buka copyright pon :)

10 FIRSTS

first best friend: Hafiqah Hussain.BFFFB.same kan? :)
first item you stole: ada tapi lupa.
first pet: xenna (a cat missing in action)
first piercing: i got 3 (semua kat telinga)tak dosa kan?
first school: Tadika Taman Meru 3
first house location: Taman Desa Permai,Klang.
first crush: Son of Ahmad Jaafar.bodoh kau!
first kiss: SNN
first car: i want SUZUKI SWIFT (colour biru please anyone?)

9 LASTS
last time you smoked: last final exam.bella ah ni.
last food you ate: nasi and siput sedut fav (semalam punya maghrib)
last movie you watched on dvd at home: confession of a shopaholic
last movie you watched at the cinema: AVATAR
last text message: from mr Insomniac.
last music video u saw: cant remember
last song you listened to: Iris by goo goo dolls
last words you said: nanti kejap, dah nak siap ni to mydad.

8 HAVE-YOU-EVERS
dated a best friend: no no
been arrested: nooo
been on TV: nope(nak boleh?)
eaten sushi: Yeah. time sekolah kot.i dont like sushi.
cheated on your BF/GF: :)
been on a blind date: yeah,budus.
been out of the country: ahha
been in love: yes yes yes.

7 THINGS YOU ARE WEARING
1. black shirt
2. grey long pants
3. lingerie (top and bottom)
4. -
5. -
6. -
7. -

6 THINGS YOU HAVE DONE TODAY
1. kemas katil
2. dukung baby
3. menonton TV
4. call mydad
5. check my UiTM result
6. banyakkk

5 FAVORITE THINGS
1. DSLR
2. artwork
3. ice cream
4. hug and kiss
5. mr.Insomniac

4 PEOPLE YOU TRUST THE MOST
1. Mom
2. Mom
3. Abah
4. Siblings

3 THINGS YOU WANT TO DO BEFORE YOU DIE
1. Get married and kids
2. bertaubat ofcourselah kann :(
3. too much

2 CHOICES
hug or kiss? HUG please. big hugggg!

1 PERSON YOU WANT TO SEE RIGHT NOW?
Robert Downey Jr.

SERABUT

BACK!
Hair is getting longer and curlier.Otak semakin serabut,result exam dah okay,degree dah dapat,kampus ape cerita? and Ibrahim Abu Shah kau kena tolong aku kali ni.Please okayyy.
:( Tapi apesal check tadi result macam haram?? Tau lah hari2 aku jaga baby tapi tak payahlah suruh kahwin awal. pffftt.

LOVE STRUCK!
When he's not your boyfriend but he's the one
.Somebody please answer this.
Apesal macam tak banyak nak cerita ni.Im hungry but Im fasting and my mind is thingking of NE YO right now.Boleh tak siapa2 blanje pegi concert NE YO?? Please anyone. I'll give you a fresh wet kiss vanilla flavour.Its worth kan, I know. :)
Im a woman with my word.

Habis dah cakap.Daaa. :)

Sunday, December 20, 2009

shorttt update for you :)

Heyhey, for the first time update blog through phone.

I think kan, i got my eyes on you but kadang kadang you stood me off and i feel like you've been ignoring me. Bodoh kannn aku!
:(
imy you know.

Sunday, December 6, 2009

RINDU :(

Saya rindu kat awak.

Saya rindu kat semua orang. Semua kawan kawan kat mane mane pon mereka berada.


konon konon sleep over at Ezza's

Rindu perempuan ni. Name dia EZZA REHANA A RAHMAN. How we met up? Khidmat Negara yo! Selalu nangis kat dia and nanti dia cakap 'weiiii, janganlah nangis' and nanti dia gelak lepas tu alya pon gelak. Tadi dia buat satu kejutan yg sangat mengejutkan. Dia called and cakap die ade kat depan rumah dengan cousin die Aswad naik kreta colour pink. Pecaya tak pecaya, terus lari turun bawah sambil dukung aeesya. Dengan bau busuk tak mandi pakai short tido lagi terus terkam dia. Macam biasa jumpa mesti gelak sampai nak terkoyak mulut. Weh rindu kau sangat doh nana. Kau datang sekejap je tadi and boleh pulak kau sanggup cium aku yg busuk2 tadi. haha Aku sayang kau even kau nak cakap tak sayang aku.

kat surau ni aiai :D

Lagi sorang makcik PLKN yang aku rindu. AIZANA ABDULLAH. Aiai, nanti design rumah i eh. Aiai suka gelak kuat gilaaaaaa! I ingat yg kita jumpa time new year kat curve, u jerit ALYA! and terus peluk i sampai terbarai rambut semua. Selalu jumpe u mcam tak di plan. haha I rindu u gila!

And Mas! MASLIRA MASPUAN! Kau tau tak aku rindu kau! Dah lame tak jumpe weh!


Buat muka partner :D


Alya sandwiched by aiai and ezza

Banyak lagi manusia yang saya rindu sangat. :(



piqah , SITI NOORHAFIQAH HUSSAIN. Yeah, dia BFF aku forever. We met since primary school but time tu i called her budak naik basikal merah. haha and jadi rapat time secondary school. Ape2 pon mesti dengan die, pergi skolah, balik skolah, duduk pon seblah2. Semua same, birthday die 18 feb and mine is 16 feb. Yg paling best is our birth certificate no! mine is I220692 and her is I220691 haha sebelah je. Die selalu lupa no tu and aku yg kena ingatkan die. Aku ingat lagi kau suka si kening tebal tu. haha and aku suka cear sampai skarang melekat korang panggil syehar pasal si cear tu lah. Boyfriend tukar2 tp best friend tak pernah tukar. Kita still same UiTM tapi kau kat segamat aku kat jengka. :( Aku rindu macam2 dengan kau.

lepas pg jumpa si ex bf haha

qila, NOR AQILAH NORDIN. Kau tau kan dulu aku tak suka group kau time skolah and kau pon tak suka aku kan but Fatin menyatukan kita. haha Yang paling ingat, kite ponteng band practise petang tu, kita pergi naik train pergi Subang and jalan jalan kat Subang Parade. Bodoh gila weh haha. Malu nak cakap ni, tapi kita penah nak buat group band haha 'The Static Altru'. Fat siap nak jadi 'the statis altruholic' lah. haha. kelakar okayyy. Aku rindu kau jugak and Elfie kau. haha Muaaah babe.

Syaza, NORA SYAZA ABD RAZAK. Kecik je budak ni. Die lah orang paling berani bawak kreta tah pegi mane2 tah die ni. So tabah this girl. Rindu nak kau drive kreta :( hehe


iqa and syagin :)

Syerin, SYARINA AQEELA MOHD SAUFI. Si kecik yang terer Maths, everythinglah yg involved calculation semua die terer. Rindu kau lah Syagin!


Aidi, AIDI AFFENDI. Babe, dulu2 time tuition u macam poyo gila. haha tapi kepala otak pandai sangat. U know what, i rase mcm u're the best adviser. Your words or advice memang sgt mendalam. Rindu aidi, azhar dengan aizun. Aizun paling rindu! :(



this is so cute of you (pffttt)

Lagi sorang, NURUL HAZLIN ISMAIL. nurul, i sayang u, u tau tak. u slalu tanye i, alya, shah sehat? haha. i rindu tido dengan u and nak suruh u tolakkan cuz ade lubang gap kat tgah2 tilam and u suruh i gelikan u sampai u tido. I rindu banyak sangat. nanti lepak JB lagi okayyyy.


this is my idea (korek hidung)

And lastly si kecik ni, SHAHIZA MOHAMMAD. She's my super new BFF haha ade ke? and will always be. Belangkas si alya dengan sheza ni. You, macam2 kita buat same same. you ingat, macam macam. I tengok u punye, u tengok i punye. haha Sebulan ni I rindu nak tido and bangun lambat same2 dgn u. I ingat mak u suruh i jaga u biar u jadi gemuk tapi i pulak yg gemuk. haha. Nanti jimba okay, kita dah terlambat ni. :D
Banyak sangat rindu actualy, kat muna, fatin, anis, tyra, belle, yus, and semua2 nye lah and AREF! AZIM! AMIRUL! ALIF! and FIZRY (my lucas scott and my best adviser) semua semua semua :(

Tadi terjumpa ni:

haha this one sooooo lawak okay. Tak boleh lupa si aboy. So sweet. :) Semua orang ejek alya dengan aboy sebab aboy kilatkan kasut alya (sebenarnye semua orang jealous) and semua ejek jugak sebab alya bagi pinjam ipod kat aboy je. haha ( jealous lagi diorang). Mane tah aboy ni. biarlah die. Dah bahagia kot.

and last but not least, I miss you, you know.
twinkle twinkle liltle star
twinkle twinkle big star, Goodnight.

Saturday, December 5, 2009

Saturday, should not be at home. But what to do, tak nak jadi anak derhaka punya pasal. :(

MELAKA; tempat yang sangat cantik full with historical buildings. I can't remember when was the last time I've been here before my yesterday trip to Melaka. Maybe when i was standard 3 to 5. Time2 rambut tengah pendek dan perut tengah buncit. Ade lagi picture pegang ape ntah berdiri sebelah pakcik main gitar kat A Famosa and kantoi perut buncit (too much cacing kerawit) haha. Went to Melaka with sister,cousin and sister's friend and met Kechiq kat Melaka, konon konon die nak jadi Pemandu Pelancong tapi tak boleh harap. haha sorry kechiq. You kena explore dulu Melaka habis2 baru boleh jadi Pemandu Pelancong. Actualy,si alya ni haa yang nak sangat tengok buaya so pegilah Taman Buaya. Banyak buaya je, takut jugak and ade ke imagine yang buaya tu terlepas lepas tu die kejar semua orang kat situ. haha Then along the way to Bandar Hilir tetido dalam kereta and mimpi buaya.haha influenced teruk minah ni. Dah penat, balik. :)

Melaka;


Jonker Walk, uncle ni sporting gila



beraksi gedik bersama buaya (sedap je buaya tu)


Dah tamat cerita. Boring~

*Is it wrong to miss someone when you already have a boyfriend?





iva sawyer :)

Thursday, December 3, 2009

Bang you, sweet talker!

tummy tummy tummy ache. :(

Still in South and listening to Entah by Afgan. nice one.
Suit with what I'm gonna write in this floral page. :)
What would you do if someone who been missing in action for a very long time contacted you back? The thing is, you like him b
efore for his sweet talk but actually he likes you too. Well it's before lah. I replied whatever way he contacted me and he replied like nak tak nak je? and lastly he ended the conversation just like that. He started with a smiley and ended also with a smiley. So so sucks! Okay, I think I screwed up everything but it won't happen if you don't started it. Yeah, it's a faith. Please lah, just be like before and we don't need that 'lovey dovey' feeling. You don't have to act like that, tolonglah berubah. Someone please help him berubah. I know I can't but I'm not giving up. If you'll change, you know, you'll get what you want and people around you included me do not need strenght to bare all the pain. I know you must regretted what you had done and lost. It's because of your ATTITUDE and you just don't realised it. If I could tell you, I would tell but I just tak boleh. Well, maybe someday.

Done nagging. Buang masa je.
Fizry, I want caramel cream frappuccino :(

Caramel frappuccino, A decadent treat of buttery caramel combined with Starbucks coffees and milk, blended with ice, topped with whipped cream and a swirl of caramel sauce.
Urgggh yummy yummy!

And these guys are yummy too. Sluuurp!


i love you Nathanial Archibald

I got my eyes on you, urghhhh


Chuck Bass, I'm melting haha


Dan Humphrey, yummylicious


Rufus Humphrey, father of Humphreys (paling sexy)

Where to find all these sexy guys? Well, you know you love me. XOXO



Back to the west tomorrow.. Missed everything.
New Moon, soon to watch. Yeah, daaaaa.






*so COMEL lah

Tuesday, December 1, 2009

kedah tour ; paddy

Kedah,

Full of paddy-field along the way to alor star. Best tak terdescribe because i like the greeeeen colour!
Went there actualy cuz nak hantar kak tanti kahwin dengan husband tercinta dia; nun jim mim ya = najmi di Tandop,Alor Star. The place was very nice actualy very very very nice. The best thing yg tak boleh lupa is roti canai 30sen! Woah,it's 2009 lah,how come boleh still 30sen?? and teh tarik is only 70sen! Kaya kalau duduk sane. Tu yang paling best jelah but just kat Tandop je. Tempat lain kat Kedah harga masih sama macam kat kL. So, kalau nak kaya duduklah kat Tandop.
Tapi janganlah cari husband jauh2 cuz jauh sangat nak pegi lah. Lagi satu, AIR NIRA! ape tu? tapi diorang bagi minum and after minum semua kepala dah bing bing macam mabuk haha. Rase die sangat pelik macam durian ade, jagung ade, ubat ade, pelik sangatlah and tu first and last lah minum air tu. Anyway, kedah and penang best.

Kedah;


cousins and sista <3


excited terlebih


dya and julie


hehe :D


durian time (batak sket)


jalan jalan di pekan rabu bersama abah tersayang


jom kahwin kahwin!


kecoh gila perempuan ni


alya van der woodsen :)

*daaaaaa