click it

Sunday, January 31, 2010

headache and barefoot, I don't like

Headache

Bing Bing. Headache,go away please.

Its almost 3am. Lama sudah saya tidak terjaga lambat sebegini. Saya sangat sakit kepala hinggakan tak boleh tidur(padahal dah lama tak online dengan selesanya di rumah).
Esok sudah sampai masanya saya bermusafir balik ke Melaka. Sangat tak suka persaan apabila mahu melambai ahli ahli rumah. :( dan paling tak suka bila sedar sedar dah sampai tol Ayer Keroh. waaaa!

Barefoot(ed)

Hari Khamis hari tu kan,classes habis pukul 630 and keluar je dah hujan. Rasa selamat lagi bila melihat ada payung di dalam bag. But bila nak jalan je, terSTOP! omaigot, kasut ku bermaterialkan baldu. Alaaaa kau ni! agak agak adelah 5 minit berfikir dengan ami and asiyah macam mane nak solve kan masalah yg tiba tiba timbul itu. At first nak balut je kasut dengan plastik but plastik takda,haishhh. Macam mana idea ku yang sengaludin ni boleh terkeluar untuk berKAKI AYAM. Finally, ami dan asiyah memimpin ku sehingga ke kolej. Macam macam yang diredah. Sampai je kolej semua tanya,dengan pak guard skali tanya. Sibuk je semua orang. Kaki ku telah berubah menjadi agak kekelabuan,yucks! Malam tu pun mulalah sakit kaki and mengadu kat semua orang. Mak marah and cakap "Kasut tu boleh beli tapi kaki tu kalau jadi pape,boleh ke beli?" haah kannn. :( Taknak buat lagi dah.

There's something missing today. The 'something missing', please be back for my tomorrow.

Bed's calling, Goodnight handsome.


drew at 1-1

Saturday, January 30, 2010

Why Guys Like Girls

1. They always smell good, even if it's just shampoo.

2. The way their heads always find the right spot on your shoulder.

3. The case with which they fit into your arms.

4. The way they kiss you and all of sudden everything is right in the world.

5. How cute they are when they eat.

6. The way they take hours to dress, but in the end it's all worthwhile.

7. Because they are always warm, even when it's minus thirty degree outside.

8. The way they look good no matter what they wear.

9. The way they find for compliments.

10. How cute they are when they argue.

11. The way their hands always find yours.

12. The way they smile.

13. The way you feel when their names on the caller ID after you just had a big fight.

14. The way they say 'Let's not fight anymore' eventhough you know an hour later.

15. The way they kiss when you do something nice for them.

16. The way they kiss you when you say "I Love You".

17. Actually just the way they kiss you.

18. The way they fell into your arm when they cry.

19. Then the way they apologise for crying over something silly.

20. The way they hit you and espect it to hurt.

21. Then the way they apologise when it does hurt (eventhough we don't admit it).

22. The way they say "I Miss You"

23. The way you miss them.

24. The way their tears make you want to change the world so that it doesn't hurt them anymore.

25. The way they smile and stare at you.

Am I right guys?

the way you comfort me

Thursday, January 28, 2010

new love, new addiction

BLACKBERRY BOLD 9700

I want it,damn I really want it. Siapa2 pinjam

DUA RIBU TIGA RATUS RINGGIT

Omaigot,nak please.

Birthday present, anyone?

:)

red stripes, big frame

Tuesday, January 26, 2010

Tuesday Tuesday Tuesday

Heyhey,
End of first class today. I got 2 more classes next. Haishh. Class in makmal abis awal so bolehlah update sekejap.hehe. Before pegi class,im thinking of wearing my green kemeja yang finally i found out takde seluar yang match dengan baju tu. Okay,ni satu masalah yang paling besar di dunia. Dah tiga seluar tukar tukar still tak puas hati jugak. End up pakai seluar cokelat,okay dah macam pokok cuz baju hijau seluar cokelat. Bagus kau ALYA! ni lah problem kat UiTM KBM,semua tak kena. sikit2 kena panggil dengan pak guard. and yes,makcik alya tertinggal purse.yehaaa! :(
Okay,semalam mimpi best and pelik,okay influence kuat. I mimpi dapat tukar ticket pegi mana tah tapi tukar kat Laundry.And dapat free Sony DSLR ni sebab influenced lepas baca mag Digital Camera and lepas iqa tanya pasal memory card camera dia. and then kat ticket tu dia balut dengan lollipop,okay ni sebab baca komik Under Age ada cerita yang budak kecik rebut lollipop. and then dapat free Kebab yang besar gila and ni sebab tengok cerita Naked Chef yang dia masak makanan macam kebab yang panjang. Haishhh influence teruk betul. Tapi mimpi tu macam sumpah best gila if betul. Hurm.
Lepas ni nak jumpa koordinator Human Resource sebab nak mintak cop pasal nak tumpang kelas. hah? TUMPANG? gila macam kesian kau. okay class dah full sebab tu pegi course lain punya class. Kesian jugak. (




Friday, January 1, 2010

2009,Jengka,BFF :(

It's 010110! :)
Ala,apesal rase rindu sangat ni,jiwangnya lah alya ni. Tomorrow i'll be going to Melaka :( Im leaving Jengka. lagi :((((. Sumpah nanti mesti rindu gila semua kat jengka from the people to the environment. Paling rindu kat BFF,yeah sheza,areff and aliff (yg still at jengka).
Sheza ah si kecik yang paling kuat nangis then tetiba boleh gelak,pelik you. Beli kasut banyak banyak, you beli, you bagitau i then i beli,i beli,i bagitau you then you beli.Tak 20 pasang pulak kan kasut satu bilik,dah boleh buat pameran dah you.Dahlah ada baju kurung yang sebijik sebijan sama yang menyebabkan you cakap i sombong and you tak suka sket kat i mula mula,elehhh i tau lah. haha. bangun lambat same same,i tengok you tak bangun lagi,i tido balik and you pun same.Malas pegi class and ade sekali rajin gila pegi class tapi sampai je class takde orang rupanya dah lame semua orang tau class cancel,memang gelak habis.Mandi hujan pakai baju kurung lepas balik class then jadi sexy.Buat assignment lambat and siap boleh memain lagi tukar2 nama i,you and areff. Earth hour,makan satay kat susur gajah pukul 1 pagi and kena halau dengan pak guard poyo. bagi nama kat pak guard: pak guard handsome,pak guard tua baik,pak cik anuar,pak cik wahid and banyakkkk lagi.Buat assignment Netball tapi tetiba tak dapat masuk Netball lepas tu kena cop kurang ajar dengan puan Netball tu tak pasal. Masuk silat,muka mengantuk gila belajar dalam class silat,bersilat kat futsal and cover cover dengan SR i and syamil and syamil square hahaha. Curi curi snap pic Sr u dalam audi. Halau burung time part 2 buat bunyik oink oink and kacau orang basuh kain, jerit "BASUH KAIN" haha ni sumpah lawak. I buat cornrow kat rambut you.You kena birthday splash, baling telur, tepung and you peluk i, you mandi 2 jam nak hilangkan semua tu.I nak tipu you baik punya tapi tak jadi and i bgtau you diorang nak prank you but you buat2 taktau.haha. Nyanyi about a girl sampai kena marah. Main truth or dare and i kena marah dengan laki naik keta kancil,kurang ajar diorang. Pegi bilik encik akbal before exam and cuak gila nak jumpa dia. Smoke dalam bilik then many cakap bau rokok terus sprayed guna perfume Izzi bella sampai habis and air rokok tu tumpah atas carpet you.carpet you siap ada bahagian you and i lagi haha.tidur maghrib atas carpet sampai sejuk gila.Carpet you banyak berjasa.Mandi berkemban dengan bella,menari Gee Gee Gee and suruh bella record. Buat toyol banyak2 then ade sekali tetiba puan eco cakap tak bleh guna kertas sendiri,terbeliak biji mata haaa! Lagi beli baju sama2,banyak gila okayyyy. Pegi TC semua,Genting lagi,ape lagi??? Tak suka disaster,karat,lagi sape ah? Then nak buat fashion show macam dalam GG,sumpah kita poyo sampai akem percaya and cakap nak pegi fashion show tu. Jahit kain felt banyak gila sampai sakit badan. Beli air buat flavour sendiri and beli makanan banyak gila and makan sampai dah nak tido. Halau burung sampai satu jam sampai peluh peluh nak tido. Main lompat sepak kaki tapi still tak reti reti buat but azim je yang tau buat. Okay okay banyak sangat and sumpah i rindu you gila Sheza! Peluk kuat kuattt sangat! I love you okay!
You datang Melaka stay rumah i, you! rumah i! haha tak sangka kot.
Sedih,nangis sket tadi. huhuhu
Areff i lagi rindu,banyak sangat rindu kau areff! aku tau padahal nama kau Arif tapi aku memang suka eja areff.Handsome sket. Sumpah rindu rindu rindu! Peluk bolehh? Nanti kat Jengka okay. :)
Semua jangan sedih ya,Alya tetap sayang kau orang. Muahhh molot semua.
Love love,big huggggg!